Коктейл „Бузлуджа” е последната инициатива на фондация „Проект Бузлуджа” и тя е насочена основно към младите хора от Казанлък и района. На 25 ноември от 20.00 часа в централно кафе ще се проведе парти, по време на което гостите могат да си поръчат коктейл „Бузлуджа”. Част от стойността на питието е дарение за благотворителната кауза „Ти си ключът. Отвори „Бузлуджа”!”.

Вечерта ще бъде открита от актрисата Беатрис Благоева от общински театър "Любомир Кабакчиев" и арх. Дора Иванова от фондация "Проект Бузлуджа", която ще разкаже накратко за целите на проекта. За музиката ще се погрижат Благовест Пешев aka Fey, както и Христо Димитров aka Icaka, DJ-ите, благодарение на които я имаше сцената пред Бузлуджа на тазгодишния фестивал OPEN BUZLUDZHA. Част от музикалната програма е и Стоян Петров, който ще ни зареди емоционално с български и световни хитове. Входът е свободен.„Камъче по камъче и стъпка по стъпка заедно можем да опазим паметника!”, апелират от фондация „Проект Бузлуджа”.

Идеята и моторът на дейностите за даване нов живот на паметника на връх Бузлуджа е арх. Дора Иванова, която преди три години напуска работата си в голямо архитектурно бюро в Берлин и се посвещава изцяло на каузата “Бузлуджа”. Заедно с международен екип от експерти създават план за опазване и управление на на монумента на връх Бузлуджа и успяват да спасят мозайките в паметника от разруха. Актуалната цел е отварянето за посетители, а визията за бъдещето е сградата да се превърне в място за история, изкуство и културни събития, от световна величина.