Изложба в памет на фотографа Любомир Чуканов
Изложба на фотографа Любомир Чуканов ще бъде открита на 16 ноември 2021 г. от 17.30 часа в зала „Иван Милев” в Културно-информационния център на ул. „Искра” 4 в Казанлък. Изложбата е по инициатива на неговата дъщеря Мария Чуканова и в памет на Любчо, който напусна този свят едва на 56 години през април тази година. Изложбата се открива в навечерието на неговия рожден ден - 19 ноември. Тя съдържа 55 фотоса, както и архивни кадри от вестник "Искра" от времето, когато той работеше като фоторепортер.

Любомир Чуканов бе фотограф на вестник „Искра” в бурните години в зората на демокрацията у нас. Като такъв, той имаше шанса да запечата едни от най-вълнуващите събития в Казанлък, свързани с надеждата за промяна. Любчо, както винаги сме го наричали неговите колеги, продължи да снима и след като напусна репортерското поприще, защото фотографията бе закодирана в кръвта му. Той премина и специализиран курс по компютърна графика и реализира много сполучливи идеи в модерните технологии на цифровите графични изображения. Затваряше целия фотографски цикъл - от снимането, през обработката на кадрите до копирането и готовия фотос.

През ноември 2018 г., по повод личния си празник - своя рожден ден, Любчо подреди самостоятелна изложба в Художествената галерия в град Раднево, в която включи пейзажи, репортажни снимки, цифрова графика.

Сега казанлъчани могат да видят негови фотографии и кадри отпреди повече от 25 години във в. "Искра", но за съжаление, в отсъствието на автора. Изложбата ще остане на вниманието на посетителите до 26 ноември 2021 г.