Индия през погледа на доц. Васил Хаджиилиев

На 10 ноември 2022 г. от 17.30 часа в изложбена зала „Иван Милев” на ул. „Искра“ 4 ще бъде представена книгата на доц. Васил Хаджиилиев „Намасте”. В нея авторът споделя за всичко видяно надлъж и шир в Индия. Снимките в книгата са колоритни и впечатляващи, част от които оживяват във фотоизложбата „Моята невероятна Индия”, която посетителите ще могат да видят на срещата. Събитието се организира от Общинска библиотека „Искра”.

Както споделя доц. Хаджиилиев „всичко в тази страна е различно, непознато, примамващо. Туристическото й лого Incredible India - невероятната Индия напълно й приляга. Човек, дошъл веднъж тук, попада в невероятния й свят и по неписаното правило, че никой не си тръгва от Индия завинаги, ето ме пак тук и пак, и пак!”

Колоритна, неподправена, със свой ритъм на живот, тази страна връща много европейци отново по нейните земи. Какво е накарало доц. Хаджиилиев да не може да я забрави и да се впуска в нови пътешествия, да опознава хората, градовете, традициите на невероятната Индия ще разберем от него на чаша индийски чай.