За две години – две книги. Това е равносметката на русенския писател Пламен Петков, който ще ги представи на 4 октомври от 17.30 ч в Казанлък в Културно-информационния център. Организатори са Община Казанлък и общинска библиотека „Искра“ – Казанлък.

През 2017 г. издаде криминалната книга „Престъпни мисли“, съдържаща четири разказа и един роман.


Само година по-късно, през 2018 г., русенският писател издаде втора книга – „Голямата работа“.
В нея той е включил много по-разнородни по съдържание разкази. В повечето от тях разкрива съвременната българска действителност в цялата ѝ бруталност, корупция, липсата на правосъдие, немотията и несгодите на обикновения българин. Героите са живи персонажи, които човек може да съпостави с реални хора от заобикалящия го свят.


Кой е Пламен Петков?

Роден в град Русе през 1978 г. Завършил е немска гимназия (Deutsche Schule) в Русе и след това Информатика в РУ „Ангел Кънчев“. Съчинява стихове от втори клас, а започва да ги записва в трети. Година по-късно получава и награда за първия акростих в живота си, който е публикуван в сборник с детски произведения. По това време посещава кръжок по поезия. В пети клас съчинява криминална поема с повече от двайсет куплета. На седемнайсетгодишна възраст прави първи опити и в прозата.

Пламен Петков изгражда интересни и увлекателни сюжети на своите разкази. Те държат будно вниманието на читателя за случващото се, увличат го в разнищването, раздиплянето съдбата на героите.

Младият автор ще гостува в Казанлък в четвъртък, 4-ти октомври.
Очаква с интерес казанлъшките си читатели в 17,30 часа в Залата на Информационния център на ул. "Искра" 4.
Входът е свободен.