След прекъсване през 2021 година, в края на месец август 2022-ра в града на розите отново ще се проведе „Джаз фест Казанлък. Преди 7 години, през август 2015-а, стартира прощъпулникът на феста под името "Джаз фестивал в Долината на тракийските царе". Тази година е седмото издание в града на музикалното събитие.Фестивалът е част от програмата на традиционните за Казанлък „Празници в Долината на тракийските царе“, организирани от Община Казанлък, които ще започнат на 26 август и ще продължат до 4 септември.

Програмата на джаз феста включва различни събития, които ще радват меломаните. На 26 август в 18.00 часа начало на фестивала ще даде „Музикалното влакче“ с участието на инструменталисти от Биг-бенд "Благоевград" с ръководител Борис Янев, които по-късно ще изнесат и празничен концерт в пространството до Казанлъшката тракийска гробница. Там ще бъде открита и изложбата „Джазът през погледа на фотографа Константин Зайков“.

През следващите дни жителите и гостите на града ще имат възможността да присъстват на вечери с Old school rock band, на JAZZ KIDS - изпълнения на ученици от Национално училище за музикални и сценични изкуства „Христина Морфова“ в Стара Загора. Концерт под надслов Smooth Jazz ще изнесе и формация X – KEY с ръководител Милен Стойков.

На 3 септември от 17.30 часа е джаз лекторията с водещ Мирослава Кацарова от радио Джаз ФМ, която ще се проведе в Музея на фотографията и съвременните визуални изкуства. Съпътстващи събития са дарителската кампания "Модерно е да се чете", Базар на книгата, концерт на смесен хор "Петко Стайнов", неделна беседа с Теодор Николов на тема "Мисията на българите".