Две премиери на казанлъшките театрали през януари

Две премиери са в януарския афиш на Общинския театър „Любомир Кабакчиев“. „Четири жени без 4G“ казанлъчани могат да видят на 11-и и на 20-и. Автор на пиесата е Петър Влайков, режисьор Димитър Живков, сценографията е на Илина Грозева, а музиката е дело на Милица Гладнишка и Иван Велчев. През погледа на четири жени се разкрива доколко съвременните хора са зависими от мобилните мрежи и как преодоляват изпитанията при тяхната липса.

Второто премиерно заглавие е „Олеанна“, на големия американски драматург Дейвид Мамет. Сюжетът разкрива вечните теми около загубата на човешкото доверие, политическата коректност, борбата за власт, покрай обвиненията на студентка към нейния преподавател за сексуален тормоз. Пиесата ще се играе на 18 и 19 януари.

В първия афиш на годината не са забравени и най-младите зрители. Класическата постановка по братя Грим – „Спящата красавица“ е на 7 януари. В програмата са още и Малкото-голямо пътешествие“, „Палечка“ и „Вълчо от приказките“, които се играят съответно на 14, 21 и 28 януари.

„От миналата година, благодарение на Община Казанлък, отново разполагаме със закрита сцена в бившото кино „Лекс“ - сподели директорът на казанлъшкия театър Димитър Кабаков. - От старата площадка успяхме да изградим театрална сцена, със всичките й необходими атрибути, а сега завършваме гримьорните. Използвахме максимално и възможностите на лятната сцена в Алиолувата къща за периода от май до октомври. Възползвахме се и от държавната програма за подпомагане 60:40, като общински театър, ние имаме това право." "Въпреки пандемията, изминалата година не беше лоша за театралите и съм оптимист за дейността ни през новата година“, завърши директорът на театъра.