Отваря врати Салонът на казанлъшките фотографи

За четвърта поредна година Музеят на фотографията и съвременните визуални изкуства отваря врати за Салона на казанлъшките фотографи. Както винаги, очаква се да се включат майсторите светлописци от град Казанлък и населените места в общината, както и родените в Казанлък, но живеещи в други населени места.

Изложбите от Салона преминават при огромен успех и привличат нови съмишленици за каузата да се популяризира фотографското изкуство, подета от единствения у нас Музей на фотографията.

През 2021 година арт надпреварата се организира през месец декември. Ще се приемат до три снимки от автор, които да не са правени преди повече от 2 години. Срокът за представянето на снимките - лично на място или чрез куриер, в Музея на фотографията в Казанлък е до 1 декември, сряда, включително. Специално жури ще определи творбите, които ще бъдат включени в изложбата от Салона. Тя ще бъде открита на 16 декември 2021 г. в залата за временни експозиции на музея.

За Салона свои снимки могат да подават както фотографи – професионалисти, така и любители. Салонът няма ограничение в темите и е без конкурсен характер. Снимките могат да бъдат цветни, монохромни, черно-бели. Творбите, селектирани за изложбата, остават във фонда на Музея на фотографията.