Казанлъшкият коафьор Стенли с благотворителна кампания за абитуриенти

Когато човек има голямо сърце, в него се побират не една, не две, а много повече благородни каузи в името на другите. На тези, които в определен момент от живота си имат огромна нужда от подкрепа, от помощ и истинска съпричастност. Страдащите от тежки заболявания, хората в неравностойно положение, младите, които не разполагат с неброими суми за абитуриентски рокли и костюми. И тогава идват хора като стилиста Станимир Нанчев-Стенли от Казанлък, чиято помощ винаги е в точното време и на точното място.

Преди две години казанлъшкият коафьор поде инициативата „Надеждата е красива“ за осигуряване на безплатни перуки за онкоболни жени, преминали химиотерапия. След успеха на кампанията в национален мащаб младият мъж се посвети и на каузата „Деца даряват за деца“. В тази кампания деца доброволно отрязаха косите си, за да се превърнат в перуки за техни връстници, страдащи от коварното заболяване.

С наближаването на абитуриентските балове тази година Стенли започна нова инициатива – да осигури напълно безплатно абитуриентски рокли, обувки, бижута, чанти и мъжки костюми на момичета и момчета, които завършват средното си образование, но нямат финансови възможности да си купят официални облекла и необходимите аксесоари към тях.

Само за два дни от началото на кампанията, стартирала на 28 март, са събрани 35 официални рокли, дарени от бивши абитуриентки. Едно момче също е подарило своя официален костюм. Очакват се още много дарения, непрекъснато има запитвания и заявки как и къде да бъдат доставени дрехите и аксесоарите.Четири зрелостнички вече са избрали своите абитуриентски рокли от дарените. Салонът на Стенли е широко отворен за благородни млади хора и за тези, които имат нужда от подкрепа. Официално благотворителната кампания стартира на Цветница – тази неделя, от 9.00 часа във фризьорското ателие на ул. „Иван Вазов“ 4 в Казанлък. Всеки, който иска да подари усмивка и щастие на свой връстник, е добре дошъл, както и този, който ще си тръгне оттук с официално облекло.

Инициативата на казанлъшкия стилист продължава до началото на абитуриентските балове, всеки работен ден в салон „Стенли Стил“, от понеделник до петък, от 9.00 до 18.00 часа.