Благотворителен бал в Казанлък набира средства за деца без родители
На 6-и април за втора поредна година в Казанлък ще се проведе Благотворителен пролетен бал. Целта на събитието е да се наберат средства за качествена индивидуална грижа за деца и младежи в неравностойно положение, повечето от които с увреждания, настанени на територията на града.. Благотворителният бал ще се състои в ресторант „Зорница” от 19.30 ч. Водещ на събитието и тази година ще бъде Пейо Филипов, познат от популярното предаване по Нова ТВ „Имаш поща”, а за настроението на гостите ще се погрижат музикантите от „Камино Бенд”. Централна част в програмата ще заемат благотворителен търг с уникални колекционерски предмети, предоставени от популярни личности от публичната сфера и телевизионния ефир, както и томбола, с атрактивни награди. Сред тях са уикенд за двама в Хилтън София, уикенд за двама в спа хотел „Севтополис” в Павел баня и много други.

Балът се организира от Фондация „Сийдър“ и Община Казанлък. „Сийдър” е българска неправителствена организация, която управлява три Центъра за настаняване от семеен тип и едно Защитено жилище в Казанлък, в които живеят общо 43 деца и младежи в без родителска грижа, 31 от които с увреждания.С миналогодишната си благотворителната кампания „И аз съм дете от твоя град” и благотворителния бал от 2016 г., фондацията успя да набере близо 19 000 лв., които бяха инвестирани в дофинансирането на една от къщите в града. Всички средства набрани тази година ще бъдат инвестирани в програми, съобразени с индивидуалните нужди на децата и младежите. Това включва рехабилитация, кинезитерапия, терапия на говора, сензорна интеграция, трудова и арт терапия, професионални курсове както и помощни средства съобразени с индивидуалните физически нужди на децата и младежите с увреждания.

Официален спонсор на Благотворителния бал е „М+С Хидравлик”. Събитието се осъществява и с подкрепата на Търговско-промишлената палата на Казанлък. Всички казанлъчани, които искат да подкрепят благотворителната кауза, могат да потвърдят участието си на имейл office@cedarfoundation.org или на тел. 0882 55 22 90. Кувертът е на стойност 50 лева.