С постановката „Бай Ганьо” трупата на казанлъшкия общински театър „Любомир Кабакчиев” ще се представи в 29-ото издание на Чудомировите празници. Те, както винаги, започват на 25 март – рождения ден на патрона на празниците Димитър Чорбаджийски –Чудомир, и свършват на 1 април – Деня на хумора и шегата.

Обичаният български актьор Кръстьо Лафазанов също идва в тазгодишните празници с участието си в постановката „Един мъж не стига” на Desta Рroduction. И още един артист със собствен почерк в комедийния жанр ще гостува на казанлъчани – Димитър Туджаров – Шкумбата. Този път той ще представи книгата „Живарник” на Николай Русев. Тук специално участие ще вземе и популярната казанлъшка група „Грамофон”.

Своята книга „Чудовища и будители” ще представи в града на розите авторитетният тв-водещ Светослав Иванов.

Общо 6 театрални спектакъла плюс една постановка за деца, 4 книги, 5 изложби, концерти, матинета, конкурси за деца и възрастни, арт инсталации, традиционното „Училище за карикатура”, научна конференция на тема „Чудомир – познатият Непознат” и още културни събития очакват ценителите на изкуството, театъра и литературата в седмицата, посветена на Чудомир. Тази година ще бъде връчена 54-ата награда на името на писателя за къс хумористичен разказ, публикуван във вестник „Стършел“. Както всяка година, на официалното закриване на празниците ще бъде обявен победителят в театралния конкурс „Комедийният хит на сезона“.

Организатори на тържествата са Литературно-художествен музей „Чудомир“, фондация „Чудомир" и Община Казанлък.