За 4-ти път: Дари живот!

За четвърта поредна година смислена кауза търси съмишленици и подкрепа от казанлъчани .
„Инър Уийл“ клуб Казанлък организира поредната си благотворителна инициатива, посветена на каузата „Дари живот! Помогни да затупти детско сърце“!
Инициативата има за цел да набере средства за подпомагане на семействата с репродуктивни проблеми, които имат желание за деца и които не са успели да получат финансиране от общинския фонд „Ин витро“.
Каузата, обединила в едно усилията на жените –членуващи в „Инър Уийл“ клуб Казанлък до момента е успяла от набраните средства да помогне на няколко семейства от община Казанлък, в резултат на което за трите години до сега от провежданета на благотвителните вечери, да се родят 8 ин витро бебета. На път е и девето бебе.
И защото няма нищо по- добро от това да видиш усилията си, въплатени в реална детска усмивка и ново човче, и тази година от клуба организират поредната си благотворителна вечер, с каузата „Дари живот! Помогни да затупти детско сърце!“


Благотворителна вечер ще се проведе на 8-ми февруари / събота/ от 19 часа в ресторант „Казанлък“.

Събраните средства ще бъдат дарени на семейства за ин витро процедури.


Желаещите да подкрепят каузата „Повече деца в общината“ могат да сторят това по няколко начина:
като си закупят благотворителни куверти за вечерта на стойност 60 лева, от които половината сума е благотоврителната лепта.
Могат да подкрепят инициативата и като дарят само благотворителна лепта или си закупят специалните благотворителни картички с лого на инициативата, които са на стойност 10 лева.


Отделно от това по време на благотворително събитие ще се проведе и специален търг и благотворителен търг на предмети, изработени от хора с различни увреждания по проект „Социално включване чрез заетост“. Събраните средства от търга, както и от благотворителната кулинарна изложба, сътворена от ръцете на жените от казанлъшкия Инър Уил клуб, също ще станат част от каузата за подпомагане на семействата с репродуктивни проблеми, желаещи да имат деца.
Каузата „Дари живот“ е една от поредицата благотворителни каузи, проекти и инициативи, по които работи казанлъшкият дамски клуб, който има вече достолепна биография: след две години клубът ще стане на 20 години. Официалното чартиране бе през месец ноември 2001 година.


Освен с набирането на средства за подпопомагане на семейства, жеалещи деца, клубът усилено работи и по проект „Антидрога“, с деца и младежи по проект „Опознай родния край“, "Чети- дари" с жени и момичета по проект „ Грижа за жените и момичетата“. Ежегодно клубът подпомага талантливите и даровити деца на Розовата долина, Художественото училище и деца и семейства в нужда.


Няма по- голяма радост от това да виждаш, че дареното от теб отива за смислени каузи, от които се ражда Добро, категорични са жените – членуващи в „Инър Уийл“ клуб Казанлък.

Според Антония Славова, която е член на клуба и член на местната коалиция „Алтернативата на гражданите“, каузата „Дари живот! Помогни да затупти едно детско сърце е изключително смислена кауза и е би било хубаво да бъде сърцато поета от казанлъчани, защото е кауза, която ражда нов живот, нови деца на България.
Президент на клуба Дарина Иванова се надява казанлъчани да се отзоват и подадат ръка на надеждата за повече нови животи в Казанлък.
Всеки, който иска да подкрепи „Дари живот! Помогни да затупти едно детско сърце!“ може да стане част от благотворителната вечер на 8- ми февруари или да като участва в останалите форми за подпомагане.


Повече информация на телефон: 0897979391- Дарина Иванова
Добро, сторено за добро, е два пъти Добро.