Слънчево затъмнение в Дева (13.09.2015 г.) - "Подчинени на опита и обстоятелствата"

"Има време за мълчане, и време за говорене ;време за търсене, и време за изгубване; време за обичане и време за мразене. Има време за всяко нещо, И срок за всяка работа под небето !"- Еклесиаст. Времето около всяко Слънчево затъмнение засяга нашата жизненост, сила за себеизразяване, зрението, сърцето като ги поставя в ситуация "повишено внимание", защото сме принудени да се справяме с неочаквани ситуации. На всичко това, в периода, ние реагираме с повишена чувствителност и емоционалност като настъпваща криза. Но, пък всяка криза, е като повик за ново начало. Точно сега е време за "разчистване" на ситуации, поведение, дейности, хора,които са били важни за нас, но по някакъв начин ни държат приклещени в миналото. Избавяйки се от тези минали нагласи, можем вече по-свободно да 'видим" бъдещето си и да го материализираме. Много често в такива моменти има тенденция, човек да има проблясъци на прозрение, неочаквани възможности, които го пробуждат за нови начинания. Добре е обаче преди да се инициира нещо ново като проект, мечта, цел, дейност, първо да се създаде пространство за самия себе си, за можем да усетим и вникнем в случващото се. При Слънчево затъмнение, нашето осъзнаване за нещата е замъглено, непълно и е възможно да не виждаме реално и ясно обстановка, хора, информация, ситуации. Дните 11.09 - 14.09 са подходящи за равносметка, анализ, подготовка за това - какво искаме да променим, изразявайки своята уникалност, доколко можем да рискуваме в ново начинание, как да се отворим за по-алтернативен начин на живот и изява. От 15.09 вече можем активно да действаме по решенията, които сме взели под въздействие на "информационния поток" от Слънчевото затъмнение, защото вече Луната е отместила своя въображаем воал с емоции от очите на Слънцето и ние, отново изпълнени с живителна сила, виждаме обективна перспектива по делата си. Това че, Слънчевото затъмнение попада в зодиакалния знак Дева в периода, ни поставя предизвикателства, свързани с нашето материално и физическо съществуване. Можем инстинктивно да изразяваме природата, характеристиката на знака Дева като стремеж към съвършенство, коректност, услуга, изящество в детайлите, остро око, здравословен начин на живот, чистота, но не само физическа, но и във взаимоотношенията, в онова, което желаем да посеем като инициатива, инвестиция, начало, според това коя сфера от индивидуалния ни хороскоп, е активирана при затъмнението. Ето сега е време да се подчиним на обстоятелствата и да съсредоточим цялата тази енергия, която е концентрирана дълбоко в нас по един услужлив начин във външния свят. Да бъдем полезни със своите нови начинания, но без да буксуваме в детайлите, да посветим своя(та) нова дейност с възпитателна цел, без да критикуваме, да бъдем "чисти" в новите си дела и пред нас, и пред другите.
Тези от Вас, които са родени по време на новолуние или пълнолуние, имат силно поставена Луна в индивидуалния си хороскоп,силен акцент на знака Рак, са сякаш по-възприемчиви на влиянието на затъмненията, може би защото са по на "ти " със своите вътрешни преживявания, отколкото другите. Същите, могат да се възползват максимално от влиянието на затъмненията,в частност, сега от Слънчевото затъмнение в Дева, като предприемат по-радикални действия в своите отношения,ангажирайки се с чисто нови такива.
Под влиянието на Слънчево затъмнение в Дева, е добре да предприемете стъпки към нещо,което отдавна сте планирали и знаете, че Ви донесе сигурна материална обезпеченост, защото ще го изпълните по най-добрия начин. Посъветвайте се с хора, специалисти,които имат опит в дейността, начинанието,което смятате да развивате и да расте. В коя сфера ще се сблъскате с неочаквани събития, ситуации, хора и такива,които имат нужда от "изчистване", за да се положат нови основи, според зодиакалния знак:


ОВЕН - Там, където обстоятелствата налагат да се обедините и да се слеете с други хора, за да сте благоразумни.
ТЕЛЕЦ - Там, където ще привлечете събития, носещи скрити послания в себе си, за да сте практични.

БЛИЗНАЦИ - Там, където обстоятелствата променят статуквото, за да сте амбицирани.
РАК - Там, където ще се наложи да се погрижите за "правилните " си приятели и убеждения, за да сте покровителствани.
ЛЪВ - Там, където обстоятелствата налагат да жертвате изявите си, за да сте благородни.
ДЕВА - Там, където ще се наложи да приемете новите обстоятелства, за да бъдете самите себе си.

ВЕЗНИ - Там, където обстоятелствата налагат да се подчините на онова,което искате, за да бъдете справедливи.
СКОРПИОН - Там, където обстоятелствата налагат да се придържате към фактите, за да сте изключителни.
СТРЕЛЕЦ - Там, където обстоятелствата налагат да изберете сигурното, пред далечното, за да сте лично удовлетворени.
КОЗИРОГ - Там, където обстоятелствата налагат да се въвлечени в нещо, с което по някакъв начин допринасяте за обществото, за да сте специални.
ВОДОЛЕЙ - Там, където обстоятелствата налагат да сте ангажирани да правите нещо изключително, за да сте различни.
РИБИ - Там, където обстоятелствата налагат да потърсите другия, другите,за да сте съзидателни.

Миг търпение може да предотврати голямо нещастие.
Миг нетърпение може да съсипе цял един живот /китайска пословица/.
Бъдете "опитният бегач",в периода на Слънчевото затъмнение в Дева!

Астрологията като приятел
с Рени Рахманлиева