Сензационен доклад в САЩ признава НЛО Съединените щати нямат доказателства за съществуването на извънземни, но и не могат да го изключат, става ясно от нов доклад на американските власти, подробности от който бяха разкрити пред "Ню Йорк таймс" от правителствени служители, имащи достъп до документа.
В доклада се признава, че липсва обяснение за начина, по който са се движели редица неидентифицирани летящи обекти.
Повечето от над 120 инцидента с НЛО, записани през последните две десетилетия, не са свързани с американска военна или друга нова технология.
Разузнавателните служби не разполагат с доказателства, че летящите обекти, забелязани от американски пилоти, са извънземни, но все още не могат да обяснят необичайното ускорение и смяна на посоките на движение, които остават загадка както за учените, така и за военните.
Правителството на САЩ не може със сигурност да отхвърли възможността, че забелязаните обекти са с извънземен произход.
Докладът включва и инциденти с НЛО, съобщени от военните в други държави. Според представители на разузнавателните служби, някаква част от тези случаи са свързани с тестване на експериментални технологии от Русия и Китай - вероятно хиперзвукови ракети.
Бившият президент на САЩ Барак Обама още повече разпали интереса по темата със свое гостуване в Си Би Ес.
"Истина е, и всъщност говоря съвсем сериозно, че има снимки и записи на обекти в небето, за които не сме сигурни какво точно представляват", каза Обама.
Финалната версия на новия доклад ще съдържа и анекс, който ще бъде класифицирана информация.
Това, че той ще остане в тайна от обществеността, вероятно ще продължи да подхранва спекулациите, че правителството на САЩ разполага със секретна информация за посещения на извънземни на Земята.
VESTI