Лято, слънце, релакс на прохладно място и... увлекателна книга. Каква по-голяма наслада от това човек да се отдаде на заслужен отдих с хубава книга в ръце. Роман, който да го води през магичните лабиринти на словестността, било със заплетена крими фабула, със завладяващи исторически събития или с романтични сюжети.

28 нови заглавия попълниха в началото на м. юли фонда на Художествената библиотека в „Арсенал“. 22 от тях са закупени със средства на дружеството, 2 са подарък от книжарница „Рамита“, 4 са дар от читатели. Авторите са утвърдени имена в криминалния жанр и трилъра като Джон Гришам, Джефри Арчър, Джеймс Патерсън, както и по-малко познати като Крис Картър и Стег Ларшон. Сред новите книги в арсеналската библиотека има и такива, които определено ще привлекат вниманието на дамите – романите на Джоджо Мойс, Даниел Стийл, Джени Хейл, Попи Андерсон, както и на по-малко известната Шана Абе, която разказва за една романтична любов на „Титаник“. Има и нови книги, които пък веднага ще грабнат мъжката половина на читателската аудитория – за обречената фамилия Романови на Джил Пол, трилогията на Ерик Уайнър за географските особености на планетата Земя, първата от които е „География на блаженството“. Сред новите заглавия личат и български автори – Здравка Евтимова, Мария Лалева, Катя Зографова. Тук е романът на социоложката Мира Радева, както и на младата писателка Вилия Борисова.

Специална селекция от любими на поколения българи детски книги – приказки, романи, повести, стихотворения, басни, митове и легенди, са подбрани за арсеналци за лятната ваканция на техните деца. Книгите са както от учебните списъци с литература за лятото, така и извън тях, но подходящи творби, които обогатяват речника, въображението и знанията на подрастващите.

Лятното настроение идва и с хубавата книга!