Европа си има „скрити съкровища“, местенца, които не са включени в повечето листи за пътуване. Но въпреки това са зашеметяващо красиви. В тях могат да бъдат открити нови светове, различни от Лондон, Рим, Париж или Барселона.
Лофотенски острови, Норвегия
Няма как да останете равнодушни към този грандиозен архипелаг в Норвежко море. Въпреки студеното време, красотата на островите не е за изпускане.

Пиран, Словения
Това е един от малкото европейски градове, който е успял напълно да запази автентичния си чар. Градът очарова с богатата си история и култура и много приятелски настроени местни жители.

Алберобело, Италия
Градът е част от Световното културно наследство на ЮНЕСКО. Намира се в Южна Италия и е известен със своите къщи, наречени „трули“.

Civita di Bagnoregio, Италия
Този очарователен средновековен град днес е дом на около десетина души и затова е наречен „Умиращият град“. Въпреки мрачният му прякор, много туристи го посещават всяка година.

Ирландия
Това е място, където се помещава бенедиктинския манастир от 1920 г. Построен е на основата на замъка Кайлмор и е основан от монахини, избягали от Белгия по време на Първата световна война.

Остров Скай, Шотландия
Едно от малкото места във Великобритания, на което хората все още не са повлияли със своята дейност в последните години. На острова посетителите могат да се почувстват като герои от фентъзи роман или да се потопят в истории от старите приказки и легенди.

VESTI