1 460 лева са постъпили до момента в кампанията, подета от Ротари клуб Казанлък, за набирането на средства за закупуване на кувьози и други помощни средства за Клиниката по неонатология към УМБАЛ „Стоян Киркович“ ЕООД – гр. Стара Загора. Само през миналата година там са били настанени над 500 недоносени бебета от цялата област, нуждаещи се от специализирани грижи.


Зад инициативата застава представител на най-голямата неправителствена организация в света – Ротари Интернешънъл, благодарение на чиято дейност са реализирани редица благотворителни кампания от международен и местен характер.

В Клиниката спешно се нуждаят от 2 броя кувьози, всеки от които по 14 хиляди лева, 2 броя специализирани монитори, всеки по 3 хиляди лева и 3 броя инвузури по 700 лева всеки.
За набирането на средства от Ротари клуб-Казанлък са разкрили банкова сметка в ОББ, пари се събират и чрез кампания с SMS.
През септември с набраните средства ще се закупят и зарят най- спешните консумативи- инвузурите, съобщи Ибрахим Качан, автор на програмата и член на Ротари клуб- Казанлък.

Кампанията има за цел да набере 22 400 лв.

Всеки, който желае може да подкрепи кампанията, като изпрати дарителски SMS с текст на латиница
DMS NEO на номер 17 777
(за абонати на Telenor, VIVACOM и A1)

Повече за нея може да научите тук:


https://dmsbg.com/12325/dms-neo/?fbclid=IwAR3DdtD4V0pixmrqUWoqsdRK36GT9vSow70OHOkLMyzfdI9yn4IGUbr3HZE