6 града, които изчезват скоро? Когато става дума за оцеляване на Земята, човекът е успял да надвие природните стихии, но има някои неща с които не можем да се преборим все още. Без проблеми се изкачваме до най-високите планини и се спускаме в дълбините на морето, но в края на деня ние сме миниатюрни сравнени с мащабите на планетата.
Което означава, че природните катаклизми като урагани, наводнения, торнадота, вулкани и др. влияят много силно на нашият живот.
Поради различни фактори, някои природни, някои причинени от човека, тези 6 града може да бъдат заличени от лицето на земята скоро време:
Банкок, Тайланд

Подобно на ситуацията във Венеция, Банкок продължава да потъва, а океанското ниво да се покачва.
Градът източва подземни пещери за питейна вода, но едновременно с това отслабва основите, на които е построен.
Сан Франциско, щат Калифорния, САЩ

Ако някога сте били в Сан Франциско знаете, че това е един от най-интересните и вълнуващи градове в САЩ.
За съжаление щата Калифорния е разположен на пукнатина в земната кора (разлом), което означава, че има 75% възможност Сан Франсиско да бъде напълно заличен от земетресение до края на века.
Венеция, Италия


Този град буквално потъва. Повечето сгради се наводняват редовно.
Мексико, Мексико
По голямата част от Мексико е построена върху пресъхнало езеро. Тази основа е нестабилна и градът потъва с 10 сантиметра всяка година. За последните 40 години е потънал с 10 метра.
Банджул, Гамбия


Разположен на брега на африканската страна, главната опасност за Банджул е океанското равнище.
Бреговата линия бавно се руши, а водолинията е само на 2 километра от магистралата, която свързва Банджул с другите градове.
Неапол, Италия

Неапол е един от най-старите градове в историята. Той е разположен в подножието на планината Везувий, чиито вулкан унищожи град Помпей през 79 година пр.н.е. Вулканът все още е активен, ако изригне отново Неапол ще бъде заличен.

Източник: www.manifesto.bg