Създадоха нова партия в Казанлък. Ще издигат кмет

Башибозук за Казанлък или ББЗК, е името на най-новата политическа формация, родена в града на розите и покрай липите, под кестените.
Не на Стъргалото, а на една пряка от него, близо до „Жабокряк“. Политическата формация е нова за местния политически пейзаж и към момента наброява около 50-тина сподвижници и членове, всички до един ревностно прегърнали идеята да е Иначе. Ама как точно, не е ясно.

Лидерите на формацията, назначени самосиндикално и работещи на ротационен или орташки принцип, в зависимост от това кой кога и как е станал, са категорични, че още с първите часове на назначаването на местната ОИК /Общинска избирателна комисия/, ще внесат документи за своя листа с кандидати за кмет и общински съветници. Дотогава ще се правят на толерантни и ще изчакват да видят кой какви магарета ще нареди на синджира. Факт е вече политическият им предизборен девиз /слоган, за баш училите/, който не търпи възражение, още по-малко омайване. С лаконичното „Който посмее да не гласува за нас, да му мисли!“, са убедени, че ще цепят въздуха откъм поддръжници. Които няма да зарибяват с разни там мръвки и пакети, а с нещо по-сериозно, за което вече е заделен ресурс. /Кой каза пари?/
От партия ББЗК /Башибозук за Казанлък/ вече са готови с проекта си за пълна листа с кандидати за общински съветници, тъй като за акъл народ много. За лапачка – два пъти повече. За работа, ще се търсят. Няма да се налага по-висшестоящ орган да одобрява наредените кандидати за общинската ясла, защото всички са съгласни. Да ги вържат там. Листата ще е пъстра, подредена на еНичарски принцип, отразяващ прогнозните данни на ООН за демографското състояние на Европа и в частност България през 2050 година, уточни най- умният от умните в ББЗ.

Със сигурност ще вкараме в Съвета поне двама цигани, категорични са от ръководството на прясно родената формация. От „Башибозук за Казанлък“ нямат свой представител във вече договорената Общинска избирателна комисия, но това не се отразява нито обезкуражително, нито обезпокоително за нейните членове и поддръжници, тъй като от новата формация „страшно мразят крадците и лъжците, защото се конкурират с тях.“
Амбициите на местните Башибозуци не са големи, тъй като не е важно какъв ще е крайният резултат, важно е да си в играта и да има кяр за теб. Според тях, това е философия, която мнозинството играчи на предстоящите избори ще изповядват, но ще полагат неимоверно много усилия да ни покажат и кажат, че не е така. С цел превенция от лъжи и измами, от ББЗ препоръчват като ви говорят красиви работи, да гледате откъде изгрява слънцето. Ама да не го объркате с Русия! В началото на септември, от ББЗ ще обявят официалната си кандидатура за кмет на Общината. Ще е красив! В момента текат преговори за разпределяне на баницата, ако келепирът стигне до тях, и по тази причина заниманието е по-съществено от красотата.
Врагове нямат /поне засега/, защото всички са един дол дренки.