Петите награди „Бъдеще за децата” ще бъдат връчени на казанлъчани за принос към децата на града. Официалната церемония е днес, 4 юни, от 17.00 часа в Музея на розата. Наградите са в категориите „Обществена личност”, „Бизнес с кауза” и „Приятел на детето”.

Общо 17 са получените номинации на личности, фирми и сдружения. Критериите за наградата „Обществена личност” е за човек с цялостен принос за подобряване условията на живот на децата в Казанлък. Отличието „Бизнес с кауза” ще отиде при фирма или организация, които системно подкрепят значими мероприятия, свързани с децата в град Казанлък. С приза „Приятел на детето” ще бъдат отличени доброволци, представители на различни професии като учители, специални педагози, психолози, лекари, ментори и всички, направили нещо значимо за нашите деца. На церемонията по връчване на наградите и тази година ще бъдат отличени инициативи и кампании, организирани в подкрепа на децата на община Казанлък.

Инициативата е на Сдружение „Бъдеще за децата” и се реализира в партньорство с Фондация „Сиидър” и с подкрепата на Община Казанлък.

Наградата е създадена преди пет години, за да засвидетелства уважението към общественици, граждани, приятели на детето, дарители, фирми и граждански структури, който подкрепят децата на община Казанлък.

През 2017 година „Арсенал” АД бе отличен за целенасочена корпоративна политика за подкрепа и грижа за децата на работещите в предприятието. Най-голямото машиностроително предприятие в България има последователна социална политика по отношение на най-малките граждани на Казанлък. Близо 100 са децата в целодневната детска градина „Буратино”, която вече работи 86 години. Над 100 деца от Казанлък тренират в Детско-юношеската футболна школа към дружеството. Базата е изцяло обновена и са осигурени всички необходими условия за развиване на спорта. ФК “Арсенал 2000“ е финансово обезпечен, благодарение подкрепата на ръководството на „Арсенал“ АД. Фирмата от дълги години поддържа и фолклорен състав "Арсенал", в който танцуват десетки деца и ученици от Казанлък и населените места в общината.