Туроператори и високопоставени представители на 12 руски региона направиха визита в Казанлък.

Руските гости бяха приветствани от кмета на общината Казанлък Галина Стоянова и посетиха Музея на розата. Визитаат им е част от опознавателен маршрут за посещения, заедно с Велико Търново и Стара Загора.


Кметът на Казанлък запозна руските гости с интересната история на града и неговите забележителности, с историята на маслодайната роза, възможностите за икономическо партньорство, както и с 20 годишното приятелство с побратимения руски град Толиати.

„ Тук е икономическият ентър на страната в сферата на военното производство, машиностроенето и хидравликата.“, каза Галина Стоянова.

23 високопоставени представители, сред които министри, ръководители и членове на туристическите администрации на Руската федерация гостуват в България по повод наскоро провелата се във Велико Търново Българо-руска кръгла маса „Ролята на туризма за развитие на регионите. Културният туризъм – традиции и бъдеще“, която цели да насърчи туристическите пътувания между страните.

На изпроводяк руските гости получиха сувенири за спомен от Долината на розите и на тракийските царе и покана от кмета да посетят отново Казанлък по време на Фестивала на розата 2019. тази година той ще е първите три дни на юни.