Розовият” щанд на Община Казанлък обра овациите на изложение в София

Конкумата – уред за съхранение и пренасяне на розово масло, експониран на щанда на община Казанлък в изложението „Празници, обичаи и традиции“ предизвиква интерес сред посетителите от първия ден на форума. Конкумата е собственост на Историческия музей “Искра“ в Казанлък и е сред новите експонати, които общината показва на такъв род изложения.
Казанлък е сред 30- те общини, които участват в изложението „Празници, обичаи, традиции и туризъм“, чието първо издание откри лично министърът на туризма Николина Ангелкова. Форумът се организира от „Бранд медия”. На официалното откриване присъства и директорът на организацията Боян Томов, както и посланици на различни държави. Общините участнички се представят на изложението със свой щанд, в който показват характерното и интересното за своята история и развитие.

Община Казанлък се радва на небивал успех на изложението. Щандът на Казанлък, който отдалече привлича с аромат на рози, е притегателен център за всички, пожелали да усетят вкуса на гюловата ракия, на розовия ликьор и на локум от рози.


От вчера, на сайта на Министерство на туризма, е на лице и Онлайн регистър на туристическите атракции, който показва повече от 3 хиляди обекта в цялата страна. За обществено обсъждане е пусната и нова Наредба за организация на информационните центрове на територията на страната. Наредбата е дълго чакан законов нормативен акт.
В днешния втори ден от изложението, общините се представят с изяви на групи за автентичен български фолклор. Казанлък ще представи „Долината на розите и траките“, с участието на ансамбъл „Арсенал“ и Школа за оцеляване „Багатур“.В утрешния ден е церемонията по връчване на годишните награди на най- успешните кметове, организирана за поредна година от Портала на българските общини. На единствената по рода си церемония в България, ще присъства и кметът на Община Казанлък Галина Стоянова.