Първи ред, първи билет. Камелия. „Представи си ..“
Тя ходи на концертите му от дете и почти няма пропуснат. Той я нарича моето момиче.
Тя знае всички негови песни наизуст, а той- важните неща, които й се случват.
Тя гледа всичките му концерти от първия ред или права до сцената, той никога не пропуска да й направи личен жест с песен.
Тя пропуска часове в училище, за да купи първия билет за концерта му, или вместо автобуса за Тъжа, избира този за София, той не пропуска да й се обади винаги щом минава през града.
Тя винаги има и цвете и знаме за него, той – не тръгва към следващия концерт без снимка с нея.
Тя знае и онези негови песни, които никога не са пяти в страната, или видели бял свят, той - ревниво пази всеки стих или картина, създадени и дарени от нея.
Тя е най- верния му и всеотдаен фен, а той любимецът на три поколения българи.

Тя се казва Камелия Кабакчиева, той Веселин Маринов.
Общото между двамата е огнена зодия делят ги има няма две десетилетия.


Така в резюме изглежда невероятната история на едно момиче от Казанлък, при това арсеналско дете, родственици на покойния актьор Любомир Кабакчиев- Камелия Кабакчиева. Срещаме я на поредния, 23-ти концерт на нейния идол в Казанлък - Веселин Маринов.
За нея това е N-енският от стотиците концерти, които е посетила за 23-те години вярна любов и възторг от песните, изпяти от душа и сърце от човека, който ги пее по този начин.
Тя не спира да пее през всичките 90 минути на концерта.
Права. От първия ред. Също като по време на първия посетен от нея концерт, когато неусетно 13 годишното момиче слиза от балкона и с широко ококорени очи се озовава на първия ред. Запленена от музиката, текста и сърцатото пеене.

Това я беляза завинаги, спомня си майка й Мария Кабакчиева, която води момичето на концерта в ДК „Арсенал“.

Било през 1995 година, когато за пръв път Камелия чува песни на Веселин Маринов от една касетка.
След концерта той се снимал с нея и тази първа среща на живо се превръща впоследствие в едно искрено и трайно, сърцато и вярно приятелство.
За Камелия срещите с певеца са невероятно, незабравимо преживяване, което пълни душата, очите и сърцето й.
Сега в личния архив и на двамата има куп спомени от тези срещи и неизменните снимки, придружени със стихове или рисунки.

Рисуването.

Несбъдната мечта на Камелия. С която чисто съдбовно се разминава, за да я превърне в професия вече цели два пъти. Първият път се разминава с приема в Художествената гимназия в Казанлък заради счупена ръка, седмица преди приемния изпит.
Миналата зима, в деня на първия си изпит в "Тракийския университет" за учител по изобразително изкуство, тежко падане на стълбите я отказва завинаги.
Така рисуването остава хоби. Печелят учениците й от училището в град Крън, на които с любов и ентусиазъм, с огромно желание Камелия преподава по български език и литература.

сн: Рисунките на Камелия

Те са другото слънце в дните ми, откровена е най - голямата фенка на Веселин Маринов в Казанлък и един от най- верните му почитатели и последователи в страната.

Това не останало незабелязано от изпълнителя. Който преди години избрал Казанлък и местния ресторант „Веста“ за първата среща на неговите почитатели и основаването на националния му фен клуб.
Сега стотиците негови най- заклети почитатели ежегодно се събират на различни месат в страната, за годишната си среща, която не минава без тематичната торта. По правило тя винаги напомня на заглавната песен от последния албум на изпълнителя. И по традиция на тези срещи певецът винаги идва с нова изненада и дар.
Тези срещи зареждат Камелия за година напред.
На тях се раждат и от тях започват искрени и емоционални, верни и споделени приятелства с хора от цялата страна.
сн: "Фенските" торти за албумите на изпълнителя

В личната си „фенска“ биография родстевинцата на Любомир Кабакчиев по бащина линия, (бащата й е Милчо Кабакчиев от завод 5 на "Арсенал"), е записала и публикувана и избрана лично от Веселин Маринов снимка на двамата в един от броевете на списание „Нов фолк“, посветено изцяло на живота и творчеството на Веселин Маринов.

сн: Последната творба на Камелия, подарена на певеца, на която той е със своята дъщеря Йоанна,

Обожавам концертите му, не пропускам, защото са като онова огънче което всеки от нас иска да отнесе в дома си от Възкресенския пламък. Топли, зарежда с позитивизъм, добро и надежда, споделя младата учителка за поредния концерт на своя изпълнител, на който се кани да присъства в рамките на седмица.
Че песните на певеца от Полски Тръмбеш са пропити с добра и зареждаща, оздравителна и блага енергия, за Камелия е безусловно и неоспоримо: прохожда за втори път тази зима, след тежко счупване на крака, докато прави първите си трудни и болезнени крачки, слушайки песните от най- новия албум на певеца
„ Представи си...“
С тях болките в крака били по-поносими.

Отвъд тези музикални срещи, които споделя и с майка си - пресьорката от Завод 5 на „Арсенал“ Мария Кабакчиева, преподавателката по български език и литература пише стихове и се учи да свири на синтезатор. Сама си купила учебниците и музикалните тетрадки, за да усвои и този инструмент.
А когато не е нито в училище, нито рисува или реди рими, със сигурност е на концерт.

На първия ред, в средата, с първия билет.

Камелия Кабакчиева-един от най - слънчевите и сърцати фенове на певеца, пълнещ въодушевени зали с българи от три поколения.