С тази емоция, с вълнуваща и изправила на крака публиката премиера, откри новия си сезон Казанлъшкият общински театър „Любомир Кабакчиев“.
„Оркестър Титаник“ на Христо Бойчев бе заглавието, избрано от новия театрален директор Димитър Кабаков, с което да бележи новото начало за екипа на театъра.


На премиерата, уважена от градската управа и стотици граждани, бе и авторът на спектакъла Христо Бойчев. В рамките на 3 години това е второто заглавие на Бойчев, поставено на казанлъшка сцена, след „Ъндърграунд“.


С близо 90 минутна блестяща актьорска игра на Георги Атанасов, в ролята на -Мето, Ивайло Драганов-Продан, Ирена Дунавска- Любка, Стефан Маркофф-Доко и Стоян Руменин-Хари Худини, интрепретираха през смях и сълзи идеята за света, като един Титаник и мечтите на хората, единствени като вариант за изцеляване.
Щом има мечти, значи има и измъкване. Животът е сън, но сънят не е живот, са две от основните творчески идеи и философски нишки, в които се „движи“ спектакълът.


За реализацията му театралният директор, за който това е второ представление в Казанлък, се е доверил на творческия похват и прочит на двама млади театрали: с финната и силно въздействаща, изключително концептуално решена сценография- дело на Димитър Димитров, а режисурата на многообещаващия и авангарден носител на престижна статуетка на българските театрали - „Аскеер“ през 2012 г. за „Изгряваща звезда“ в моноспектакъла „Живак“- Димитър Стефанов. Музиката към „Оркестър Титаник“ е на Ян Руменин.
„Да бъде все така успешен и напредничав!“, пожела на театралния състав
кметът на община Казанлък Галина Стоянова в поздравленията си след
премиерата.
Авторът на „Оркестър Титаник“ Христо Бойчев поздрави казанлъшката театрална трупа за „изящния и поетичен спектакъл“.
Забавното, тъжно и емоционално дръзкото повестование на Бойчев за четирима неудачници на пуста гара, в очакване на своя влак
и тяхната неочаквана среща с чудатия Хари Худини, пълна с невероятни
уроци, е една от най-харесваните истории на европейската театрална сцена.
След Казанлък с героите на „Оркестър Титаник“ ще се срещне и софийската публика. Столичната премиера е на 3 ноември, в Театъра на армията.По традиция на първия стол, от първия ред бе запазеното място, белязано с цвете за всяка премиера на патрона на казанлъшкия театър Любомир Кабакчиев.