Казанлъшкият хор „Севтополис“ с диригент Дора Кошева към НЧ „Възродена Искра – 2000“ спечели сребро и бронз в III Международен хоров конкурс „Лоренцо Де Медичи“ във Флоренция. Хоровата формация от града на розите се завърна със сребърен диплом в категория „Камерни хорове“ и бронзов диплом в категория „Смесени хорове“. Освен в конкурсната програма, хорът бе поканен да участва в откриването на конкурса, в заключителната вечер и награждаването, както и да изнесе концерт в катедралата „Вси светии“.

В рамките на конкурса е била организирана и хорова работилница, водена от проф. Ева Угалде, която е член на журито.

По случай 24 май - Деня на българската просвета и култура и славянската писменост, НЧ „Възродена Искра – 2000” кани казанлъчани на празничен концерт. Той ще се проведе на 22 май 2019 г. от 18.00 часа в ДК „Арсенал” - Камерна зала.

В концертната програма са включени изпълнения на възпитаниците на Школата по поп пеене и Школата по пиано с ръководител Мариана Мъгева, БТЦ „Грация“ с хореографи Алла и Юлиана Ангелови, ФА „Гъдулица“ с ръководител Димитър Гайдаров и Вокална формация „Хармония“ към Пенсионерски клуб „Розова долина“.