Две Царици- на розата и на китайската красота- Мис Китай, си дадоха среща в Казанлък.

Казанлъшката Царица Роза 2019 Вероника Кънева, заедно с кмета на Община Казанлък Галина Стоянова посрещнаха в Музея на розата китайската Мис Свят 2019, носеща име на роза- Роузи Джу Син.


Китайската красавица е част от китайска бизнес делегация, която е в Бългжария за създаване на нови партньорски контакти.

Мис Свят 2019 Китай е придружавана от Лили Джанг - генерален стилист на конкурса “Мис Китай”, официален дизайнер на Мис Китай Вселена 2019 и представители на бизнеса от Шанхай.

Гостите от Китай празгледаха експозицията в Музея на розата, като не скриха впечатленията си и възхищението от традиционното за региона розопроизводство. В знак на приятелство делегацията от Китай подари на кмета на Казанлък изрисуван върху фина коприна главният изглед от Шанхай от 1928 година.

Двете царици на красотата - от България и Китай бързо намериха общ език помежду си, като казанлъшката Царица Роза бе силно впечатлена от участията на Мис Китай в киното, кариерата й като професионален гримьор и модел. Царица Роза 2019 пожела успех на Роузи Син, на която й предстои да представи Китай на световния финал на Мис Вселена 2019 във Филипините през декември тази година.

Любопитна подробност, споделена по време на срещата е, че Мис Китай е пожелала да се срещне и запознае именон с казанлъшката Царица Роза, сред носителките на всички титли за красота в България.

За краткия си престой у нас делегацията от Китай има срещи с представители на бизнеса в Казанлък. ще посети и някои от емблематичните за града културно-исторически забележителности като Тракийската гробница, Исторически музей „Искра“ и социализирани гробници в Долината на тракийските царе.