Най- големият работодател в България за миналата година- „Арсенал“ Казанлък получи отличието на Конфедерацията на работодателите и индустриалците в България /КРИБ/ за партньор на Община Казанлък за благоустрояването и развитието на общината и като социално отговорна компания.
Наградата бе връчена на директора по финансовите въпроси на „Арсенал“ Янко Костадинов.


„Инициативата за социална отговорност на бизнеса е основна тема, която ще е водеща и през следващите години. КРИБ е отговорна институция и се стремим да даваме информация на всички заинтересовани страни“, каза при тържественото откриване председателят на КРИБ Стефан Шоселов. Той припомни, че част от конфедерацията са над 12 хил. компании, 141 браншови организации от всички икономически сектори. От думите му стана ясно, че наградата за социална отговорност е знак за добрата работа и признание за отличените фирми.

По време на церемонията бяха отличени още няколко казанлъшки социално отговорни фирми, партниращи си с местната власт и имащи най-добри практики при подкрепата на обществения интерес.
Казанлъшкото дружество „М+С Хидравлик“ бе отличено за инвестиции на компанията в общината в областта на инфраструктурата, здравеопазването, образованието, спорта и културата.
Прокуристът на предприятието Владимир Спасов отправи предложение към организаторите от КРИБ да се помисли за присъждането и на награда за бизнес отговорна администрация, предвид добрата работа през последните осем години между казанлъшката Община и бизнеса.
„Капрони“ АД в Казанлък получи наградата на КРИБ за платени данъци и такси.


“Номинираните днес работодатели са цветът на българската икономика и българския бизнес. Това са фирмите, работещи на светло”, обобщи проф. Николай Вълканов - заместник-председател на УС на КРИБ.Наградата на КРИБ за принос в благоустройството на Община Казанлък и превръщането й в туристическа дестинация бе връчена на Галина Стоянова - кмет в мандат 2015-2019.

“Това отличение е признание за съвместната ни работа с бизнеса в нашата община. Това са фирми, които определят облика на Казанлък като машиностроителен център и които прозряха необходимостта от подпомагане не само на инфраструктурата, но и на добрите кадри в сектора. Благодарение на тях, на правителството, на всички нас Казанлък вече е академичен град - открит бе Технически колеж”, заяви Галина Стоянова.

Със специални награди на КРИБ бяха отличени двама от доайените преподаватели в България, създали десетки шампиони по физика и математика - Теодосий Теодосиев и Любомир Любенов.

Грамоти получиха и учениците, донесли гордост на страната и прославили я в различни международни научни форуми: сред тях са двама възпитаника на казанлъшката Природо-математическа гимназия Александър Проданова и Стелиян Иванов, както и диамантеният медалист и старозагорец Йоан Михайлов, както и роденият в Стара Загора, но учещ в София Теодор Танков.

За наградата, която се връчва от 2013 година, бяха номинирани общо 19 компании, работещи в областта. Шест са работещи на територията на община Стара Загора, с доказани социални показатели, както и отговорни към своите работници, потребители и партньори. Отличените бяха пивоварна „Загорка“, Холдинг „Загора“, „Медина - Мед“, „Трейс Груп Холд“, „Си Би Ес“ и „Градус“.