Арест за незаконно притежание на дърва за огрев

При полицейски проверки в Старозагорска област са задържани лица, а за други са образувани досъдебни производства за притежание на дърва за огрев без контролна марка и необходимите документи.

На 9 януари 2019 г. в Казанлък, на ул. "Черганово", от полицейски екип на РУ – Казанлък е извършена проверка на двама мъже, на 24 и на 18 години, при която е установено, че същите транспортират с каруци по около 1 куб. м. дърва за огрев без контролна горска марка и документ, доказващ законния произход на дървесината. Образувани са 2 бързи производства за престъпления по НК. Лицата са задържани за срок до 24 часа, съобщава пресцентърът на ОД на МВР - Стара Загора.

Същия ден служители на Участък-Павел баня при РУ-Казанлък и ДЛС "Мазалат" са извършени проверки в домовете на 13 лица в Павел баня, с. Габарево и с. Осетеново, община Павел баня. Установено е, че лицата съхраняват различни количества дървесина без контролна горска марка и документ, доказващ законния й произход, общо около 42 куб. м. В РУ – Казанлък, са образувани 3 бързи производства и 10 проверки за извършени престъпления по НК.

Подобен случай е регистриран и в старозагорското село Еленино в дома на 41-годишна жена. Откритите 5 кубика незаконни дърва са иззети и е образувано бързо производство по случая.