50-и юбилей чества Полицейската школа в Казанлък

На 7 октомври с празничен концерт в парк "Розариум" ще бъде отбелязана 50-ата годишнина от създаването на Центъра за специализация и професионална подготовка в град Казанлък.

Центърът за специализация и професионална подготовка – Казанлък, при Академията на МВР е открит на 1 октомври 1970 година като специализирано учебно заведение - филиал „Милиционерски курсове“ към ВСШ „Г. Димитров“. През годините центърът е под методическото ръководството на управление „Кадри“ към МВР, на ДНСП, отново на дирекция „Кадри“ – МВР, а от 2000 година е в структурата на Академията на МВР. Разположен на 110 дка в местността „Тюлбето.

Центърът разполага с административна сграда, 13 учебни зали, конферентна зала, закрит стрелбищен комплекс, спортна зала, футболно игрище, две баскетболни и волейболни площадки, хранителен блок, медицинска служба, фитнес и интернет клубове, и библиотека. Изградени са собствени мрежи за кабелна телевизия и безжичен интернет достъп.

Обучението се води в основните направления: първоначално професионално обучение; професионална специализация; актуализация на професионалната квалификация.

Концертът по случай 50-ия юбилей на Центъра, популярен и като Полицейската школа в града, започва от 17.30 ч. на 7 октомври 2020 г. в парк "Розариум".