Регистрираните случаи на коронавируса в област Стара Загора за 25 август са 14, от които 8 са в град Стара Загора, а останалите са разпределени по следния начин: 1 в населено място в община Стара Загора, 1 в община Николаево, 2 в община Раднево, 1 в община Гълъбово и 1 диагностициран в лечебно заведение в София. Трима души са хоспитализирани в Клиниката по инфекциозни болести при УМБАЛ „Проф. д-р Стоян Киркович“ в Стара Загора, 10 са оставени на домашно лечение и под карантина и 1 е хоспитализиран в София. Това показва информацията от Регионалната здравна инспекция. Във възрастово отношение най-много са регистрираните случаи в диапазона на 40-69-годишните - общо 9 души за 25 август.

Към 26 август 2020 г. за област Стара Загора, видно от националната информационна система за COVID-19, са установени 403 случая положителни на COVID-19; лицата под карантина са 262; лица с изтекла карантина – 9152.

Всички положителни и контактни на положителни от първи ред са карантинирани.

Не са регистрирани случаи с епидемично разпространение в организирани колективи.

През последните дни продължава дифузно разпространение на инфекцията, с леко протичане на заболяването.

През изминалото денонощие в България са регистрирани 203 нови случаи на коронавирус, сочат данните от Единния информационен портал. Това е двойно увеличение на ръста на новите случаи в сравнение с вторник. Девет души са починали, а 104 са излекувани. От началото на епидемията общият брой на заразените е 15 589.

Очаква се днес министърът на здравеопазването проф. Костадин Ангелов да предложи удължаване на извънредната епидемична обстановка заради COVID-19 до края на месец септември.


Над 23 милиона души в света са заразени с коронавирус, показват данните на американския университет "Джонс Хопкинс". Най-засегнатите държави са САЩ, Бразилия и Мексико.