1 000 лева годишна стипендия ще осигурява ежегодно бившият възпитаник на ПГ „Иван Хаджиенов“ Момчил Тодоров.
Стипендията ще се връчва на настоящ възпитаник на техническото училище в Казанлък, който участва активно и достойно в училищния живот.
Тя ще се присъжда при ясни и прозрачни критерии.
Това обяви по време на среща с настоящи възпитаници на гимназията бившият Хаджиеновец, завършил през 2006 година специалността „Машини и системи с ЦПУ“.
В рамките на тазгодишния празничен месец април за учениците от най- старото техническо училище в страната- ПГ „Иван Хаджиенов“, по идея на училищното ръководство, учениците имаха възможност да се срещнат с няколко успели и продължаващи достойно да се развиват в професионалните си поприща бивши възпитаници на гимназията. Един от тях е и Момчил Тодоров.


След като завършва професионалната гимназия, Момчил Тодоров завършва Културология в Софийския универистет и магистратура по Бизнес и търговия в УНСС.
Създава издателство „БГ Учебник“. До момента то е издало десетки заглавия: учебници и учебни помагала, справочници, научно популярни книги. Интересът на издателството е насочен главно в сферата на българския език и литературата, но в каталога му има също исторически, математически, специлизирани и художествени издания.

Специално място заемат тетрадките от серията „Великите българи“, които се предлагат в няколко разновидности. Издателството на бившия Хаджиеновец е член и на Асоциация „Българска книга“.Още подробности за стипендията и срещите, посветени на 94 годишниан на ПГ "Иван Хаджиенов", четете в новия брой на вестник " Трибуна Арсенал".