Очакват се 8 млн. туристи на Черноморие, започва ремонт на Терминал 2 на Летище София Над 8 милиона туристи се очаква да посетят българското Черноморие това лято, обявиха от Института за оценки и анализи в туризма. От тях - около 3,2 млн. чужденци и 5 млн. българи.
От Института съветват летовниците да подготвят същия бюджет за лятната ни почивка, какъвто е бил през миналата година, тъй като нямало основание за ново вдигане на цените. Водите от взривения язовир Нова Каховка в Черно море няма да предизвика влошаване на качеството на морската вода у нас, смятат експерти.
Значителен ръст има и в търсенето на самолетни билети като до края на годината са изкупени голяма част от пътуванията в чужбина, допълни Драганов.
Около 30% са поскъпнали цените на пътуванията със самолет, заявиха от ръководството на Летище София. От там коментират, че билетите на нискотарифните компании от 10,99 евро остават в историята. Сега най-ниските цени варират между 30 и 50 евро.
Това лято започва голям ремонт на Терминал 2 на Летище София, който може да причини неудобства на пътуващите. Ще се подмени изцяло багажната система, гишетата ще бъдат реконструирани, ще бъдат построени нови търговски обекти. Летището се налага да бъде ремонтирано в движение, което вероятно ще създаде неудобства. То ще стане едно много по-приветливо място от това, което е в момента. До 2030 година трябва да е готов и Терминал 3 на Летище София.