На летище Стара Загора отвори врати второто пролетно издание на Международното специализирано селскостопанско изложение БАТА АГРО. 143 фирми се представят върху площ от над 25 хил. кв. м. Стартът на изложението бе даден от министъра на земеделието и храните Десислава Танева.
Министър Танева заяви, че са направени редица промени в програмата за развитие на селските райони 2014-2020 г., които да дадат възможност на по-голям брой земеделски производители за достъп до програмата. В новата ПРСР са кандидатствали 6600 земеделски производители, които са подали проекти на стойност 4 млрд. лева, като одобрението на проектите по 4.1 и 6.1 ще приключи до края на този месец, обяви още тя.
Изложението БАТА АГРО 2016 – Пролет, продължава до 12 март. Още в първите часове на изложението зърнопроизводители вече започнаха преговори за нова земеделска техника - комбайни, трактори и прикачен инвентар по щандовете на фирмите вносители. Търговците на изложението показват комплексни решения за пролетната кампания.
БАТА АГРО е най-голямото изложение в сектора в България, съизмеримо с европейските, подчерта председателят на БАТА Тодор Николов.