Две нови изделия разработва  казанлъшка  фирма

Две нови изделия разработва казанлъшката фирма „М+С Хидравлик“. И двата продукта до момента не съществуват в продуктовата гама на фирмата, съобщи Владимир Спасов, прокурист на предприятието.
Едната разработка е за аксиално-бутален мотор и помпа и се извършва съвместно с ямболската фирма HES- Хидравлични елементи и системи. Вече са направени първите прототипи от това изделие, като резултатите са изключително добри, каза още Спасов. Очакванията са в рамките на тази календарна година новият продукт да има и своята пазарна реализация.
Другата разработка, по която работят специалистите от казанлъшката фирма за хидравлични изделия в момента също е изцяло нов продукт, който е без аналог към момента.

С добра перспектива е откритата през миналата година в германския град Франкфурт собствена фирма на„М+С Хидравлик“, където се работи по няколко проекта с крайни производители на селскостопански и пътни машини. „Очакванията са ни направените в новата фирма инвестиции, да се изплатят в рамките на 3-4 години“, допълни Владимир Спасов.

„М+С Хидравлик“ е един от световните лидери в производството на хидравлични мотори и кормилни управления. През миналата година във фирмата са закупени нови машини за близо 8 милиона лева.Като „много добра“ определи изминалата 2015 година Владимир Спасов, с продадена от фирмата продукция за над 85 млн. лева и печалба от над 10 млн. лева.
Той изрази надежда, въпреки сложната политическа обстановка в света, през тази година предприятието да запази добрите си темпове на развитие.
Негативният ефект от санкциите срещу Русия заради кризата в Украйна и реципрочните мерки на руската страна, са дали своето негативно отражение в годишния ръст на продажбите на казанлъшката фирма, с намаление в годишен план от около 6%.


1 030 са работещите в казанлъшкото предприятие в момента, като процентът на висшистите в него е 23%. От миналата година „М+С Хидравлик“ заедно с „Арсенал“ АД и „Гуала Клоужърс тулс“ са партньори на ПГ „Иван Хаджиенов“ в Казанлък по Швейцарския проект ДОМИНО за въвеждане на дуално обучение в българското образование.
6-тима абитуриенти от казанлъшката гимназия през настоящата година имат сключени трудови договори с „М+С Хидравлик“и работят със свои наставници. Предприятието си партнира и с няколко водещи български технически университети.


Според Владимир Спасов, крайно време е държавата да изгради средносрочна стратегия по отношение на образованието, свързано с интересите на българската икономика и силните й страни. Това се налага, защото секторите, които движат икономиката срещат много проблеми с намирането на качествени попълнения, е мотивът на прокуриста на „М+С Хидравлик“.През последните две години казанлъшката фирма спечели някои от най- престижните в сферата на икономиката и бизнес лидерството национални награди.