БТПП връчва наградата "Хермес"

Българската търговско промишлена палата традиционно ще връчи годишните си награди за най-успешна Служба по търговско-икономически въпроси /СТИВ/.
Палатата, заедно с Министерството на икономиката утвърди подхода за номиниране и награждаване на службите.
Голямата награда, която е голямо признание за качествена и добра работа на търговските представители, е бронзовата статуетка Хермес. Коя от службите ще я притежаав, ще стане ясно на тържествена церемония на 9-ти юли от 18 часа в резиденция Бояна, София.
Всички български Служби по търговско икономическите въпроси в съответните ни представителства зад граница, са участници за годишната награда.

Те са номинирани ище се състезават в няколко категории: Износ, инвестиции и туристи, в т.ч.дял на българския износ за съответната държава, в общия износ на страните със СТИВ през 2014 г.,увеличение на износа през 2014 г. спрямо 2013 г., увеличение на инвестициите, увеличение на туристите, спрямо предходната година. Друг критерии за номинациите е: активна работа с БТПП и българския бизнес. Тежест в класацията оказва и цялостната оценка за дейността на СТИВ от Министерство на икономиката.