Затвор за мъжете, посегнали на полицай


Под ръководството на Районна прокуратура – Казанлък приключи разследването и бяха осъдени Е.Ч., на 34 г., и Ш.А., на 37 г.. на наказание „лишаване от свобода“ за хулиганство, извършено на 28 октомври 2018 г., между казанлъшките села Черганово и Овощник, информира Пресцентърът на Апелативна прокуратура - Пловдив.

Е.Ч., на 34 г., е осъден на 11 месеца „лишаване от свобода“, което ще изтърпява при първоначален „строг режим“, за това, че на 28 октомври 2018 г., между селата Черганово и Овощник, е извършил непристойни действия, грубо нарушаващи обществения ред, и е оказал съпротива срещу орган на властта, изпълняващ задължения по опазване на обществения ред. Мъжът е причинил на полицейски служител лека телесна повреда – престъпление по Наказателния кодекс.

37-годишният Ш.А. е осъден за това, че същия ден и на същото място е извършил непристойни действия, грубо нарушаващи обществения ред, като деянието е съпроводено със съпротива срещу орган на властта - блъскал, обиждал и пречил на полицейски служител да изпълни задължения по опазване на обществения ред и направил опит да го удари с дървена дъска – престъпление по Наказателния кодекс. Определеното наказание спрямо Ш.А. е 6 месеца „лишаване от свобода“ и ще се изтърпява при първоначален „строг режим“.

Определенията на Районен съд-Казанлък са постановени след одобрено споразумение за решаване на делата, влезли са в законна сила и понастоящем осъдените изтърпяват наказанията си в затвора.