Задържаха под стража за кражба 38-годишна с 16 присъди

„Задържане под стража“ определи Съдът спрямо 38-годишната Д.Ж., привлечена като обвиняема за това, че в периода от 3 до 4 януари 2019 г. в град Николаево, при условията на опасен рецидив, заедно с 24-годишния А.А са извършили кражба в частен дом, съобщава Апелативна прокуратура-Пловдив. Двамата съучастници са взели от необитаемата в момента къща кухненска разтегателна маса, 2 килима, телевизор, електрическа кана за вода, електрическа печка, печка за отопление на дърва, дрехи, посуда и други вещи, на обща стойност 400 лв. И двамата са употребили алкохол, след което взели решението за битовата кражба, а в в самата къща изпили намерения алкохол и консумирали храна.

На следващия ден продали ел.печката и тази на дърва. След разкриване на престъплението, част от отнетите вещи са възстановени на пострадалата.

По образуваното производство, под ръководството на Районна прокуратура-Казанлък, до момента са извършени разпити на свидетели, огледи на местопроизшествие, събрани са писмени доказателства, назначена е оценителна експертиза, обвиняемото лице е привлечено към наказателна отговорност.

Съдът уважи искането на Районна прокуратура-Казанлък, че има вероятност обвиняемата да се укрие или извърши и друго престъпление. Д.Ж. до момента е с 16 присъди за престъпления против собствеността. Обвиняемата е изтърпяла наказание „лишаване от свобода“ по последното осъждане през октомври 2018 г.

Спрямо А.А. е повдигнато обвинение за съучастие при извършване на кражбата, но тъй като е неосъждан, му е взета по-лека мярка за неотклонение.