Пътят от връх Шипка до Габрово ще бъде затворен на 2 март в 20.00 ч. и ще бъде отворен на 3 март в 18.00 ч. На 3 март от 6.00 ч. сутринта до 14.00 ч. движението от Казанлък до връх Шипка ще се извършва еднопосочно в посока към върха. В 14.00 ч. пътят ще бъде отворен в обратната посока - от върха към Казанлък. За тази организация на движение съобщава пресцентърът на Областна администрация-Стара Загора след работната среща в Казанлък с представители на институциите, ангажирани с тържественото честване на 3 март на легендарния връх.

Официалната част на честванията започва в 11 ч. и ще се състои на първата площадка под Паметника на Свободата. Програмата ще включва заупокойна молитва в памет на загиналите воини, отслужена от Старозагорския митрополит Киприан, и приветствени слова. След това официалните лица ще поднесат венци и цветя пред монумента на върха и ще сведат глави в криптата в знак на почит пред загиналите за свободата на България

По време на работната среща от почистващите фирми са съобщили, че имат необходимата организация, за да осигурят на 3 март нормални пътни условия за преминаване на колите и автобусите до върха.