Търсят се лекари, учители, машиностроители и шофьори В началото на септември в Бюрото по труда в Казанлък са обявени 115 работни места, най-много оферти има за хората със средно образование, следват висшистите, а най малко – 13 са вакантните места за хора с основно и без образование.
В сферата на образованието има най-много възможности, както за висшисти, така и за хора със средно образование. При среднистите са обявени свободни места за помощник-възпитатели и образователни медиатори, при висшистите – за учители, психолози и педагози в различните степени – от детските градини, до средните училища.
При кандидатите с университетско образование освен споменатите позиции, традиционно се търсят лекари, медицински сестри и инженери.
При среднистите най-търсени остават работническите професии – машинни оператори, заварчици, монтажници, електротехници. В обявите на Бюрото по труда има още позиции за шофьори на тежкотоварни камиони, готвачи, сервитьори, администратори в хотели, строители и в сферата на търговията. В тази група на трудовия пазар обявените свободни работни места са 53.
За хората без или с ниско образование актуалните вакантни места са за хигиенисти, заварчици, шивачи, монтажници и др.