Няма особена промяна в трудовия пазар в Казанлък – обявените в Бюрото по труда актуални работни места са над 130. При висшистите най-много са предложенията в сферата на просветата, което е нормално, преди старта на новата учебна година. 16 са общо офертите за учители в различните степени на образователната система, като най-много са предложенията за преподаватели, които ще работят с деца със специални потребности. Има и една обявена позиция за педагогически съветник. Пет са актуалните свободни места в сферата на здравеопазването. Търсят се четирима лекари – АГ-специалист, педиатър, неонатолог и невролог, и една медицинска сестра. В други сектори има обявени по две позиции – за специалисти по логистика, и за инженери – началници в производство и инспектори по качество за електрически продукти.
За кандидати със средно образование и квалификация най-много са предложенията в индустрията. Търсят се шлосери, монтьори, машинни оператори, стругари, сондьори, химически лаборанти, секционни майстори, механици и други. В сферата на услугите се предлага работа като образователни медиатори, санитари, хигиенисти, бармани, готвачи, продавачи, касиери, крупиета, работници в бензиностанция и други.
За кандидати с основно образование най-много – десет оферти, са за оператори в производството на автомобилни части, четири предложения има за работници във фирма за навиване на конци и прежди, търсят се още шпакловчици, общи работници и резачи в горското стопанство.