Стремци наградиха деца, участвали в конкурс за 30-годишнината на механизираната бригада

На 12 септември в зали Стремци на 61 механизирана бригада се проведе конкурс за рисунка на деца на военнослужещи и цивилни служители на тема: „Аз обичам България” или „Стремци – минало и настояще”. Мероприятието е част от тържественото честване посветено на 30 години от създаването на 61 Стрямска механизирана бригада.
В конкурса участваха над 30 деца от районите на Карлово и Казанлък, които проявиха голямо желание и творчески подход.
Оценяването на рисунките се извърши от г-жа Десислава Минчева – специалист в художественото изкуство и преподавател в основно училище „Св. Св. Кирил и Методий” в Карлово съвместно с главните сержанти на бригадата.
Мероприятието завърши с тържествена церемония по награждаването на участниците, заели призовите места. Наградите връчи бригаден генерал Деян Дешков – командир на бригадата. Първо място при децата от 15 до 18 години завоюва Дария Димитрова, на второ се класира Александра Янкова, а на трето Никол Кутева. Призът при децата от 9 до 14 години спечели Александра Александрова, второто място зае Гергана Жекова, а трети остана Никола Тончев. Надпреварата при най-малките беше спечелена от Габриела Стойчева, а нейни подгласници станаха Стоян Великов и Белослава Зелямова.
От 13 до 21 септември в Бухалов хан град Карлово ще бъдат изложени рисунките на децата – участници в конкурса по случай 30-та годишнина от създаването на 61 Стрямска механизирана бригада. Желаещите да разгледат експозицията могат да го направят всеки ден от 9:15 ч. до 18:30 ч.