Ръководството на община Казанлък и УС на ФК “Розова долина“ се обединиха около мнението, че към момента ФК “Розова долина“ не отговаря на условията, които БФС поставя за участие във Втора професионална лига, досегашната "Б" група, а именно - състояние на градския стадион, административен потенциал за ръководене на професионален клуб и невъзможност да се осигури необходимия бюджет за обезпечаване на участието. Това е станало днес по време на среща на Управителния съвет на Футболен клуб „Розова долина” с ръководството на Община Казанлък, съобщават от общинския пресцентър. В срещата са участвали кметът Галина Стоянова, председателят на Общинския съвет Николай Златанов и заместник-кметът Михаил Михайлов. Футболният клуб е бил представляван от новия председател на Управителния съвет бизнесменът Георги Мермеклиев, Владимир Спасов от „М+С Хидравлик“ АД , Георги Андреев - „Саламандър“ ООД – Казанлък, Красимир Кънев - „ЮМТ Трейдинг“ ЕООД, Николай Панайотов -„Даник“ АД, Кънчо Папазов и Антон Керанов.


Присъстващите са разгледали поканата на БФС за участие на ФК “Розова долина“ във Втора професионална лига, досегашната "Б" група.


Ръководството на община Казанлък и УС на ФК“ Розова долина“ благодарят за представянето на отбора в сезон 2015 г. – 2016 г. и си поставят за цел да работят за затвърждаване на постигнатите позиции и за подготовката на отбора и Детско-юношеската школа, така че да отговорят на изискванията за Втора професионална лига в бъдеще.
Участниците са изказали благодарност към всички фенове на “Розите“ за подкрепата на своя отбор.