За последните 24 часа заразените с коронавирус, установени с тестове е 151. Направени са рекорден брой тестове – 8 600. Единният информационен портал определи само 1,7 % на заразените, спрямо направените тестове. Това е рекордно нисък процент, с което е регистриран чувствителен спад на инфектираните. Според статистиката най-много заразени през денонощието има в Благоевград, Пловдив и София.
Починали са 8 души, 60 са в интензивни отделения, 752-ма са хоспитализирани. Общият брой на заразени досега в страната са 14 820.
В същото време в някои страни на Европа мерките се затягат. Правителствата призовават да се спазват правилата срещу разпространението на заразата. Приоритетна цел е да бъдат запазени работните места, да се предприемат мерки за стабилизиране на икономиката и поетапно връщане към нормалния начин на живот. Препоръчва се ограничаване на масовото събиране на много хора. Данни сочат, че най-голям източник на инфекцията се регистрира след събиране за рождени дни, сватби, забави и събирания на по питие със съседите. За предпочитане са събиранията в открити заведения, където е възможно спазването на дистанция.
Някои държави даже включват и нови ограничителни мерки срещу разпространението на коронавируса и ги удължават до края на септември.