Първа пролет идва на 20 март

Астрономическата пролет на 2021 г. идва на 20 март в 11:35 часа.
Красивият празник, бележещ събуждането на новия живот, обикновено съвпада с пролетното равноденствие. То е свързано с енергиите Ин и Ян, символизиращи изравняването на силите на светлината и мрака. Счита се, че това е денят, в който светлината взема превес и денят започва да расте.
На Първа пролет е прието хората да почистват домовете си, да разтворят широко прозорците си, за да влезе свежият въздух, ухаещ на ранните нежни пролетни цветя. А за да бъде ароматът още по-въздействащ, за да се засили уханието им, често изпъстряме стаите с пролетни цветя.
Кокиченцата са първите предвестници на новия сезон и въпреки, че са крехки и нежни, успяват да издържат на ниските температури и да се покажат срамежливо от снега. Затова и Първа пролет често се посреща с букет кокичета или други първи пролетни цветя.
Нека на този ден облечем дрехи с пъстри и топли тонове, зареждащи с добро настроение.
Да забравим за болка, обида, гняв и разочарование, да се пречистим от ненужния тягостен духовен товар.
Подобно на природата, която се събужда за нов живот, да обновим душите и умовете си с вяра, любов, търпение, надежда, добрина, прошка и благодарност и с нови сили да приветстваме раждането на новата природа.
Нека така да посрещнем Първа пролет – сезонът на сътворението, обновлението и новата чиста красота!