Промяна на организация на движението на територията на региона ще има във връзка с провеждането на 69-та Международна колоездачна обиколка на България, информират от Областната дирекция на МВР-Стара Загора.
Във връзка с провеждането на спортното събития и преминаването на същата през територията на Старозагорска област е предвидено следното:
На 30 август от 16:26 часа до 17:05 часа се затваря за движение път II-55 - проход на Републиката от върха до пътен възел с път I-6, разклон за гр. Сливен.
На 1 септември от 13 часа до отпадане на необходимост, се затваря кръстовище околовръстен път на гр. Чирпан с път III – 663.
На 1 септември от 13 часа до отпадане на необходимост, се затваря III – 663 от гр. Чирпан посока гр. Димитровград до границата с ОПУ -Хасково.
Временната организация на движение в участъците, по които ще преминават колоездачите ще се въвежда непосредствено преди провеждането на състезанието. Колоната ще се води от пилотен автомобил. В ограничените за движение отсечки ще бъде осигурен достъп, при необходимост, за автомобилите със специален режим на движение като линейки, пожарни и други.