Над 80 са актуалните свободни работни места, обявени в Бюрото по труда в Казанлък. При висшистите преобладават офертите в сферата на здравеопазването и образованието, а за хората със средно и основно образование, по-голямата част от предложенията са в индустрията.
При висшистите се търсят три медицински сестри, седем лекари-специализанти, специалисти – гастроентеоролог, неонатолог, педиатър и невролог. Има обявени свободни позиции за петима учители – филолози, по информационни технологии и математика. Търсят се още двама регионални представители в застраховането, училищен психолог и технолог в производството на плодови и зеленчукови консерви.
За кандидатите със средно образование най-много предложения има за стругари и монтьори, шлосери, техници, актуални оферти има и за социален работник, химически лаборант, специалист за байцване на метали и други. Търсят се още продавач-консултанти, маникюрист и готвач.
За хората с основно образование най-много оферти има за машинни оператори в текстилната промишленост, търсят се още продавачи и касиери.