"Мълчанието няма да ти помогне"

Под мотото "Мълчанието няма да ти помогне" Младежки общински съвет организира информационна кампания по случай Световния ден на психичното здраве - 10 октомври. Инициативата ще се проведе на 11 октомври 2021 г., понеделник, от 16.00 до 19.00 ч. на площад „Севтополис“ в Казанлък. Тя се реализира съвместно със Сдружение "Жените на Казанлък" и със съдействието на Община Казанлък. Психолог от „Жените на Казанлък“ ще бъде на разположение в посоченото време за въпроси и мнения на гражданите. Целта на инициаторите е да се даде гласност и открито да се говори за проблемите на психичното здраве.

Според данни на СЗО над 450 млн.души в света имат психични разстройства. За съжаление рядко хората с подобни проблеми се обръщат за помощ към психолог или лекар.

Световният ден на психичното здраве е ден за образование и гласност за психичното здраве, както и за борбата срещу стигмата на психичните заболявания в обществото. За първи път този ден се отбелязва през 1992 г. по инициатива на Световната федерация за психично здраве.