Отборът на казанлъшкото ОУ „Мати Болгария“ се класира на второ място на ХXI-то регионално състезание на Младежки противопожарни отряди „Млад огнеборец”, което се проведе вчера, в Чирпан. Победители станаха представителите на домакините от СУ „П.К. Яворов”, което ще представят областта на следващия етап - републиканското състезание, което ще се проведе в курорта „Албена“. Трети стана тимът на СУ „Христо Ботев”, в Опан.
В надпреварата взеха участие седем отбора от областта, победители в районните състезания по общини. Състезателите премериха сили в двете дисциплини „Бойно разгръщане на състезателна пътека” и „400 м щафетно бягане с препятствия”. Всички млади огнеборци показаха своите качества и умения и се представиха достойно в надпреварата.
Надпреварата бе наблюдавана от Милена Йолдова-Стоянова – началник на РУО – Стара Загора, Галина Вангелова - старши експерт в РУО – Стара Загора, Румен Тунанов - зам.-кмет на община Чирпан, Христо Чапанов - старши експерт спортни дейности в община Чирпан и Иван Иванов - зам.-кмет. на община Опан, които връчиха награди на всички участници в състезанието.
Екипът на РДПБЗН изказва благодарност към всички, които съдействаха за реализирането на състезанието.