Минералната баня в Овощник – чисто нова след 3 месецаВ рамките на три месеца трябва да бъде ремонтирана общинската баня край село Овощник. И след ремонтите тя ще се ползва като обществена. Обновителните дейности са на стойност 120 586 лв. Те ще бъдат за сметка наемателя на обекта „Вени – М“ООД, след спечелен конкурс за отдаване под наем за 10 години, съгласно Решение на Общинския съвет на Казанлък от 2016 година. Ремонтните дейности включват подмяна на дограмата, на тавана и подовата настилка, плочките и оборудването в баните. Ще бъдат извършени и препокриване на покрива с керемиди, външно и вътрешно боядисване, съобщава Пресцентърът на Община Казанлък.

В края на месец юни местният парламент гласува Минералната баня в Овощник да бъде извадена от активите на общинското дружество „ Хигиенни и битови услуги“ и да премине под разпореждане на Общината.

Решението да се даде под наем, като наемателят направи основен ремонт на помещенията, бе продиктувано от много лошото състоянието на обекта, който иначе има хигиенни функции.

Минералната баня в Овощник, както и сградата на банята в Казанлък, са строени през 30-те години на миналия век. Плочките и крановете в банята са от 50-те години.