Актуалните свободни работни места в Казанлък са 69. Отново за кандидатите за работа с висше образование най-много оферти има за учители и медицински специалисти. В сферата на образованието обявените в Бюрото по труда позиции са девет. Търсят се учители с различна квалификация, в основния и по-горните степени, както и учители по практика. В тази група се търсят и четирима специалисти в здравеопазването – двама лекари и две медицински сестри. В при висшистите има още обяви за специалист в железопътния транспорт, инженер, технолог и счетоводител.
При кандидатите за работа със средно образование възможностите за започване на работа са в индустрията, хотелиерството и търговията и транспорта. Най-много предложения има в промишлеността – монтажници, машинни оператори, настройчици и техници. Свободни места има за трима шофьори, трима продавач-консултанти, двама сервитьори, двама камериери в хотел и други позиции.
За кандидатите с основно образование и без професионална квалификация офертите са общо 14. Предложенията са за санитари, личен асистент, животновъд, хигиенист и други.