Малка художничка от Казанлък спечели награда в национален конкурс Талантливата малка художничка от Казанлък Християна Димитрова спечели второ място и пластика в престижния национален конкурс „Вълшебният свят на Родопите”, който се проведе в Кърджали за 12-а поредна година. Християна бе отличена от журито за своята рисунка „Накацалите птици готови за път”. Казанлъшкото момиче се състезава във възрастовата група 6-10 години и е една от най-малките участнички в надпреварата.

Християна Димитрова е възпитаничка на Школата по изобразително и приложно изкуство „Арт линия”. Рисува от 4-годишна. Още в самото начало, едва на 4 години и половина спечели първата си награда от националния конкурс за весела детска рисунка „Малките нашенци” и бе най-малкият участник и носител на отличието. Рисунката, с която талантливото казанлъшко момиче се представи в арт състезанието заедно със стотици деца от цяла България, бе наречена „Мечо художник”. Още една награда има в колекцията си обещаващата ученичка на художничката Ваня Запрянова – специална награда от националния конкурс „Казанлъшка роза” на тема „Приказка за розата”.

Християна Димитрова е дъщеря на Ивелина Димитрова, която е кадър на “Арсенал 2000“, в момента е в майчинство. Ивелина също бе отличена за своята упоритост, всеотдайност и професионализъм в работата. През 2018 година тя стана една от отличниците на „Арсенал”, завоювали място в Алеята на трудовата слава.